2014. november 24., hétfő

Mézes puszedli



Hozzávalók: 

  • 50 dkg sütemény liszt
  • 25 dkg méz
  • 15 dkg sótlan vaj
  • 10 dkg  porcukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 db  narancs reszelt héja
  • 1 ek.fahéj, 
  • 1kk. őrölt szegfűszeg










Elkészítés:     

A lisztben elmorzsolom a vajat, majd a többi alapanyagot hozzáadom, és jól összedolgozom.
Diónyi nagyságú golyókat készítünk a tésztából.
180 fokon 15 perc alatt  megsütjük.
2 db tojás fehérjét kb. 30 dkg porcukorral simára keverünk, majd beleforgatjuk a puszedliket.
A máz száradása után dobozban tároljuk, hogy puha maradjon.




























2014. november 8., szombat

Omlós sajtos rúd (1)








Hozzávalók: 

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 2 tk. só/ pici bors
  • tejföl









Összedolgozzuk a hozzávalókat, ha szükséges pici tejföllel lazítjuk a tésztát.
5 mm vastagságúra nyújtjuk, és rudakra vágjuk.
Megkenjük egy tojás sárgájával a tészta tetejét, majd reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.