2015. május 30., szombat

Fahéjkrémmel töltött csokoládé







Csokoládé burok:

30 dkg tejcsokoládét temperáljunk, majd  készítsük el a csokoládé burkokat  (15 db)  tegyük
a hűtőbe dermedésig.








Fahéjkrém:
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • fahéjpor
A tejszínt felforraljuk, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, majd elkeverjük benne a fehér csokoládét.
Mikor kihűlt a krém, megtöltjük a csokoládékat, majd lezárjuk.








2015. május 25., hétfő

Málnakrémmel töltött csokoládé





Csokoládé burok:

30 dkg tejcsokoládét temperáljunk,  készítsük el a csokoládé burkokat  (15 db), majd tegyük
a hűtőbe dermedésig.







Málnakrém:

  • 20 dkg málna (pürésítve és mag mentesen)
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl tejszín
A tejszínt melegítsük fel, adjuk hozzá a fehér csokoládét.
Keverjük egyneművé, és mikor már langyos adjuk hozzá a málnapürét.
Töltsük meg a csokoládékat, majd zárjuk le.























2015. május 23., szombat

Mokkakrémmel töltött csokoládé





Csokoládé burok:

30 dkg tejcsokoládét temperáljunk,  készítsük el a csokoládé burkokat  (15 db)  majd tegyük
a hűtőbe dermedésig.



























Mokkakrém:
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • instant kávé
  • kakaópor
A tejszínt felforraljuk,  hozzá adunk  (ízlés szerint) instant kávéport és kakaóport, majd 
elkeverjük benne a fehér csokoládét.
Mikor kihűlt megtöltjük a csokoládét, és lezárjuk.




2015. május 19., kedd

Keksz fészek























Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. kakaópor
  • ízlés szerint cukor

A darált kekszet és a vajat morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot.
Egy kis víz hozzáadásával, gyúrjuk össze, majd formázzunk a tésztából kosárkákat.
Tegyük a hűtőbe.







Krém:
  • 1 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor

Készítsük el a pudingot a tasakon lévő recept szerint, mikor kihűlt tegyük nyomózsákba
és töltsük meg a kosárkákat, majd díszítsük. (pl. keksz tyúkocskával)





2015. május 8., péntek

Sárgabarackos fagylalt












Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg aszalt sárgabarack (soft)
  • 1 dl víz

























Elkészítés:

Az 5 dkg cukrot az 1 dl vízzel, egy kis lábasban, lassú tűzön főzzük addig míg a cukor elolvad.
A tojássárgáját egy kis tálban keverjük simára, majd folyamatosan adjuk hozzá a forró sziruphoz.
Addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
Az aszalt barackot és az 1 dl vizet turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a kihűlt tojássárgáját,
majd a 3 dl tejszínt, turmix géppel keverjük össze.
Hűtőben jól hűtsük le a krémet, majd a fagylaltgép segítségével készítsük el a fagylaltot.