2015. június 30., kedd

Barokk-szelet





Piskóta hozzávalói:
  • 3 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
A tojás sárgáját simára keverjük a cukor felével, a sütőporral és a vaníliás cukorral.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval.
Majd finoman összekeverjük, és 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük.


Krém hozzávalói:  
  • 2 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 20 dkg sótlan vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral, gőz fölött addig keverjük míg be nem sűrűsödik.
Mikor kihűlt, a vajjal és a felolvasztott csokoládéval habosra keverjük a krémet.


























Összeállítás:

Mintás szilikon lapot megkenünk 1 cm vastagon a krémmel.
A megkent lapot beletesszük egy alagút alakú formába, ráhelyezünk piskóta lapot,
majd krém kerül rá. Addig folytatjuk míg a formánk megtelik. Hűtőbe tesszük.
Mikor a krém megdermedt,  kifordítjuk a formából,  óvatosan lehúzzuk a szilikon lapot.








2015. június 6., szombat

Fantázia szelet




Hozzávalók:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 2 ek. instant kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tejet melegítsük fel, majd tegyük bele a kakaóport és a vaníliás cukrot.
Mártogassuk bele a babapiskótát, és egy téglalap alakú tálra rakjuk a piskótákat, két sorba.



























Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • rum ízlés szerint
  • fahéjas-karamellás szórópor

A krém hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze, majd a krém egyik felét kenjük a piskótára.
Másik felét tegyük nyomózsákba és díszítsük a krémmel, majd szórjuk meg a fahéjas-karamellás
szóróporral.