Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és jól
formázható tésztává gyúrjuk. 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk ki a tésztából.
180 fokon 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Csokoládékrém:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín (35%)
- 10 dkg sótlan vaj
- 1 dkg szárított málna
A csokoládét olvasszuk fel, majd mikor ki hűlt, keverjük habosra a vajjal.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokoládéhoz, majd
keverjük hozzá a málnát. Szilikon formába öntsük a krémet, majd tegyük a hűtőbe.
Mikor megdermedt óvatosan szedjük ki, tegyük a linzer korongokra, és szórjuk meg kakaóporral.