Hozzávalók:
- 30 dkg tejcsokoládé pasztilla
- Mézi alakú szilikon (20x28 cm)
Piskótalap:
- 3 db tojás
- 3 ek.liszt
- 3 ek.cukor
- 1 mk.sütőpor
Krém:
Elkészítés:
A felolvasztott csokoládét a szilikon formába öntjük, és addig forgatjuk benne míg teljesen
be nem fedi a formánkat. (Kb. 3mm legyen a csokoládé vastagság).
Majd dermedésig hűtőbe tesszük.
Piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk , a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Tojás fehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a sárgáját a lisztet, és a sütőport.
Egy 20x30 cm formában, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral.
Összeállítás:
Az elkészült piskótalapból, Mézi körvonalait kivágjuk.
A megdermedt csokoládé formánkba óvatosan belekanalazzuk a krémet, majd befedjük piskótával.
Egy kis időre hűtőbe tesszük. A szilikon formából úgy emeljük ki, hogy hűtés után kb, 10 percig
várunk, majd óvatosan lehúzzuk a formát.
be nem fedi a formánkat. (Kb. 3mm legyen a csokoládé vastagság).
Majd dermedésig hűtőbe tesszük.
Piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk , a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Tojás fehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a sárgáját a lisztet, és a sütőport.
Egy 20x30 cm formában, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral.
Összeállítás:
Az elkészült piskótalapból, Mézi körvonalait kivágjuk.
A megdermedt csokoládé formánkba óvatosan belekanalazzuk a krémet, majd befedjük piskótával.
Egy kis időre hűtőbe tesszük. A szilikon formából úgy emeljük ki, hogy hűtés után kb, 10 percig
várunk, majd óvatosan lehúzzuk a formát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése