Keksz hozzávalói:
- 40 dkg sütemény liszt
- 10 dkg kukorica liszt
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 20 dkg sótlan vaj
- 1 egész tojás
- tejszín a tészta összeállításához
30 percre tegyük a hűtőbe.
1 cm vastagságú tésztát nyújtunk.
Kör alakú formával kiszaggatjuk. A korongok közepébe nyomjunk mélyedést.
180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Karamell:
- 20 dkg kristálycukor
- 3-4 ek. víz
- tejszín
A kristálycukrot és a vizet addig karamellizáljuk míg aranybarna színt nem kapunk.
Majd adjunk hozzá annyi tejszínt, hogy egy közepesen lágy masszát kapjunk.
A keksz kosárkákba tegyünk sótlan mogyorót, öntsük rá a karamellt,
hagyjuk kihűlni, majd csokoládéval díszítsük.
Azt a mindenit, fantasztikusan néz ki! Mindjárt itt vannak az ünnepek, tutira be is vetem a családban, köszönöm. :-)
VálaszTörlés