Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg mandulaliszt
- 5 dkg sótlan vaj
- 1 db tojás sárgája
A mandulalisztből, vajból, és a tojás sárgájából gyúrjunk egy közepesen lágy tésztát.
Formáljunk belőle cipót és tegyük a hűtőbe.
Míg pihen a tészta készítsük el a mandulakrémet.
Mandulakrém:
- 5 dkg sótlan vaj
- 10 dkg őrölt mandula
- 5 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 cs.vaníliás cukor
- ízlés szerint egy kis rum
- csokoládé darabok
Dolgozzuk össze a 5 dkg vajat a tojás sárgájával, a porcukorral, az őrölt mandulával, a
vaníliás cukorral, rummal, és a felvert tojás habbal. Tegyük bele a csokoládé darabokat,
és keverjük az egészet sűrű krémmé.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Vajazzunk ki egy pite formát.
A tésztát két részre osztjuk, nyújtsuk ki kb: fél cm vastagra.
Helyezzük a pite formába, és öntsük rá a mandulakrémet, majd helyezzük rá a másik tésztát.
A tészta tetejét kenjük le egy tojás sárgájával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése