Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaníliás pudingpor
- 1 cs.vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
A tésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk 6 mm vastagságúra, húsvéti motívumokkal díszítjük, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
190 fokon 8 perc alatt megsütjük. A keksz sütés után puha és porhanyós lesz.
Krém hozzávalói:
190 fokon 8 perc alatt megsütjük. A keksz sütés után puha és porhanyós lesz.
Krém hozzávalói:
- 20 dkg sótlan vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 10 dkg rumba áztatott meggy
A rumba áztatott meggyet összeturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval krémesre keverjük. Habzsák segítségével az egyik kekszre nyomjuk a krémet, a másik kekszet ráhelyezzük. Mikor elkészültünk, a kekszek krémes oldalát csokoládé reszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése