Piskóta hozzávalói:
- 3 db tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
A tojás sárgáját simára keverjük a cukor felével, a sütőporral és a vaníliás cukorral.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval.
Majd finoman összekeverjük, és 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalói:
- 2 db tojás
- 6 ek. cukor
- 20 dkg sótlan vaj
- 10 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral, gőz fölött addig keverjük míg be nem sűrűsödik.
Mikor kihűlt, a vajjal és a felolvasztott csokoládéval habosra keverjük a krémet.
Összeállítás:
Mintás szilikon lapot megkenünk 1 cm vastagon a krémmel.
A megkent lapot beletesszük egy alagút alakú formába, ráhelyezünk piskóta lapot,
majd krém kerül rá. Addig folytatjuk míg a formánk megtelik. Hűtőbe tesszük.
Mikor a krém megdermedt, kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a szilikon lapot.
Mikor a krém megdermedt, kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a szilikon lapot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése