Csokoládé burok:
15 dkg (ét/tej) csokoládét temperáljuk, majd készítsük el a félgömb alakú csoki burkokat, majd
tegyük hűtőbe.
Kakaós tészta:
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 ek. kakaópor
- 1 kk. sütőpor
és a liszttel. A tojás fehérjét verjük kemény habbá. Keverjük össze a már elkészült masszával.
Süssük 180 fokon 20-25 perc alatt készre.
Krém:
- 15dkg fehércsokoládé
- 5 dkg sótlan vaj
- vanília aroma
- fahéj
A csokoládét olvasszuk fel, hűtsük langyosra, majd keverjük simára az ízesitet vajjal.
Összeállítás:
A csokoládé burok felét töltsük meg a krémmel, tegyünk 3-4 szem kimagozott meggyet a
krémre, majd tegyük rá a kakaós tésztából kiszúrt köröket, zárjuk le csokoládéval.
Tegyük vissza a hűtőbe egy-két órára, majd fordítsuk ki a formából.
Gyönyörű szép! Milyen szép fényes a csoki a tetején. Valahogy a temperálástól félek mindig. :-)
VálaszTörlés