Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 4 db tojás sárgája
- 3-5 dkg sótlan vaj
- 5 dkg holland kakaó
A tojások sárgáját a cukorral vizgőz felett kb. öt percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, és a kakaót. Összedolgozzuk.
Egy kb. 20 cm átmérőjű pite formát kivajazunk, kilisztezünk, majd belenyomkodjuk a tésztát.
170 fokon kb.18-20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a csokoládé krémhez:
- 6 dl cukrászhab (Meggle)
- 30 dkg 70% étcsokoládé
Az étcsokoládét felolvasztjuk, félre tesszük hűlni.
A jól lehűtött tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt csokoládéhoz keverjük.
Habzsákba töltjük, és a tészta tetejére nyomjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése