A receptet bibimoni blogján láttam, gyorsan elkészíthető és finom.
Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- tej
A darált kekszet három tálban három egyenlő részre osszuk.
Mindegyik tál kekszhez hozzáadunk 5 dkg vajat, és 5 dkg porcukrot.
A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk, beleöntjük színenként a kekszhez, majd jól összegyúrjuk, ha szükséges tejet adunk hozzá.
Így kapunk egy ét, tej, és fehér csoki masszát.
Egy kör alakú (kb. 30 cm) tálba, a masszákat rétegezve belenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt, kör formával kiszúrjuk.
Csokoládé korongok:
- 15 dkg tejcsokoládé
- transzfer fólia
A csokoládét temperáljuk, a transzfer fóliát elhelyezzük a kiöntő forma aljára, ráöntjük a
csokoládét. Hűtőbe tesszük. Dermedés után díszítjük a sütiket.
Nagyon ötletesen készítetted el, gyönyörűek :))
VálaszTörlés