Hozzávalók:
- csokoládés piskóta
- lemon curd / fehércsokoládé
- tejcsokoládé
Csokoládés piskóta:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg sótlan vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 1/2 cs. sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a vajat
és a felolvasztott étcsokoládét. A fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a lisztet és a
sütőport, majd az egészet óvatosan keverjük össze.
Kivajazott sütőlapra öntsük a masszát, 170 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.
Kihűlt, szúrjunk ki korongokat.
Lemon curd:
- 2 db bio citrom leve,és reszelt héja
- 5 dkg sótlan vaj
- 5-8 dkg cukor
- 1 db tojás
- 2 db tojás sárgája
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
A vajat megolvasszuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a felvert tojást, tojás sárgáját,
cukrot, a citromlevét és reszelt héját.
Lassú tűzön addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
20 dkg fehér csokoládét olvasszunk fel, majd keverjük hozzá a lemon curdot.
A krémmel töltsük meg a csokis korongokat, majd tegyük hűtőbe.
Végül a töltött korongokat vonjuk be csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése