Csokoládés piskóta hozzávalói:
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 kk. sütőpor
Vízgőz felett, olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá a felolvasztott vajat.
A tojásokat válasszuk szét, sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a csokoládéhoz.
Szórjuk bele a lisztet, a sütőport, és a vaníliás cukrot, majd alaposan keverjük össze.
A tojás fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a csokoládés masszához.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy téglalap alakú torta formát, öntsük bele a masszát.
180 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre.
Tejszínkrém:
- 1 cs. tejszínes pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 ek. cukor
- 1 cs. habfix
A pudingport a 2,5 dl tejjel és a cukorral készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint.
Mikor kihűlt a puding, a felvert tejszínnel és habfixel keverjük össze.
A krémet betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.
Szeletekre vágjuk a csokis piskótát, majd a krémmel díszítjük.
Csokoládé forgáccsal meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése