Hozzávalók:
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- sárgabarack lekvár
- 1 bio citrom/narancs
A mazsolát locsoljuk meg a rummal. A diót daráljuk le. A citrom/narancs héját reszeljük le.
Piskótatészta hozzávalói:
- 8 db tojás
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 5 dkg darált dió
A piskóta készítéshez, a tojások fehérjét verjük kemény habbá, a cukor fokozatos hozzáadásával.
Majd keverjük hozzá a tojás sárgáját és a lisztet. A kész masszát osszuk három részre.
Az egyikbe keverjük bele a kakaót, a másikba a darált diót, a harmadik rész natúr marad.
3 db sütőtálra van szükségünk, mérete kb: 25x35 cm. 180 fokon kb: 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
- 0,5 dl tej
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 cs. vaníliás cukor
A tejet keverjük el a liszttel, fokozatosan melegítsük fel, majd adjuk hozzá a cukorral, vaníliás cukorral kikevert tojás sárgáját. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
Alulra kerül a diós piskótalap, megkenjük vékonyan barack lekvárral, megszórjuk a rumos mazsola
felével, a darált dióval, reszelt citrom/narancs héjával, majd a krém felét rákenjük.
Erre fektetjük a kakaós piskótalapot, és megismételjük az előbbi eljárást.
Végül a natúr piskótával zárjuk, tetejét kakaóporral megszórjuk.
Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor, fagyi adagoló kanállal, galuska formákat szaggatunk ki, majd a sűrű csokoládé öntett
közepére tesszük, és tejszín habbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése