Habcsók elkészítése:
- 10 dkg tojás fehérje
- 20 dkg cukor
A tojás fehérjét és a cukrot edénybe teszem és folyamatos keverés mellett forróra hevítem.
Mikor kihűlt, nem túl kemény habbá verem.
Nyomózsákba töltöm a habot, és szilikonos sütőpapírra, különböző méretű, szív alakú formákat
nyomók. A szív alakú lapok szélére még egy sor habot nyomok, hogy pereme legyen.
80 fokon 2 órán keresztül szárítom.
Málnahab:
- 15 dkg málnapüré
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfix
A hideg tejszínt kemény habbá verem, hozzá keverem a málnapürét és a habfixet.
Hűtőbe teszem jól lehűtöm, majd megtöltöm a hab szíveket, málnahabbal.
Majd az eltérő méretű szíveket egymásra teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése