Piskóta hozzávalói:
- 4 db tojás
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg Holland kakaópor
- 1/2 cs. sütőpor
A tojás sárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá
verjük, majd finoman hozzá keverjük a sütőporos lisztet, és a habos tojás sárgáját.
Egy 30x40 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kakaós masszát, és 190 fokon megsütjük.
A kihűlt piskóta széleit 1 cm szélesen levágjuk, majd hosszában ketté vágjuk a piskótalapot.
Így lesz 2 db kb. 14x19 cm piskótalapunk.
További hozzávalók:
- 2x15 dkg marcipánmassza
- 5 dkg natúr pisztácia
- 5 dkg sótlan vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 db tojás sárgája
- 5 dkg sótlan vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg darált mogyoró
- 15 dkg tej/ét csokoládé ízlés szerint
15 dkg marcipánmasszát összegyúrunk 5 dkg natúr (porrá darált) pisztáciával és 5 dkg vajjal.
2 db 19 cm hosszú rúddá formázzuk.
5 dkg vajat, 5 dkg porcukorral, és a tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzá adjuk a
felolvasztott étcsokoládét, és összekeverjük.
15 dkg marcipánmasszát kb. 28x38 lappá kinyújtom, majd hosszában félbe vágjuk, és a piskóta-
lapokra tesszük. Kicsit rányomkodhatjuk a piskótára a marcipán lapokat, majd erre rákenjük a
csokoládé krémet, megszórjuk a darált mogyoróval, majd kb. 5 percre hűtőbe tesszük.
Mikor egy kicsit megdermedt a csokoládé krémünk, folpack fóliára tesszük a piskótalapokat.
A marcipán rudat ráhelyezzük az egyik piskótalap szélére és óvatosan feltekerjük a folpack
segítségével. ugyan így járunk el a másik piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedésig.
Olvasszuk fel a tej/ét csokoládét,( nem kell temperálni.)
A piskóta tekercseket a csokoládéval vonjuk be és díszítsük.
A piskóta tekercseket a csokoládéval vonjuk be és díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése