2013. november 11., hétfő

Krémszarvas tortácska

 

  Karácsonyra,  ajándéknak,  meglepetésnek, stb. vagy csak úgy...........


 Hozzávalók:
  • piskóta
  • krém
  • csokoládé dísz


  Piskóta:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
 A  tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével felverjük a tojás fehérjét.
 Majd összekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. 180 fokon 20-25 perc
 alatt megsütjük. 4 db 10 cm átmérőjű torta alapot kapunk.


Krém:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • cukor, vaníliás cukor, fahéj, egy kis rum, ízlés szerint
A hozzávalókból elkészítjük a krémet.


Csokoládé dísz:

Fehér csokoládéból elkészítjük az ábrát. Mikor megdermed, ráöntjük a felolvasztott csokoládét.
Nem kell  temperálni a csokoládét, mert így könnyebben lehet majd felvágni a tortát.

Összeállítás:

A torta forma aljában készítjük el a csoki díszt. Mikor megdermedt a csokoládé, ráöntjük a krémet.
Majd ráhelyezzük a torta lapot. Megfordítjuk a torta formát és óvatosan kivesszük a tortát.
Darabos csokoládéval a széleit befedjük.
















1 megjegyzés: