Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 cs. porélesztő
- 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 4 db egész tojás
- 500ml-600ml tejszín
- 10ml sütő rum
A tésztát nagyon könnyű elkészíteni.
A tejszín kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük.
A tejszínt langyosra melegítjük, majd a tálba öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.
A tésztát majd 12 részre osztjuk, gombócokat formálunk, és a kivajazott 12db papír panettone
formába tesszük. Letakarjuk konyharuhával és megkelesztjük.
Megkenjük langyos vajjal a kalács tetejét, majd rátesszük a tészta díszeket, egy felvert tojással
ismét megkenjük a tésztákat. Előmelegitet sütőben 170 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése