2013. október 22., kedd

Krémtúrós torta

 

 
Hozzávalók:
  • Tortalap
  • Darabos ananász lekvár
  • Túrókrém
Tortalap:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Majd hozzá keverem a tojás sárgáját, a lisztet,
és a felolvasztott vajat. Kivajazunk kilisztezünk egy kör alakú formát, majd 180 fokon 20-25 perc
alatt készre sütjük. 

Túrókrém: 
  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliáscukor
  • 4-5 ek cukor
  • tejszín
A hozzávalókból krémet készítünk úgy, hogy a tejszínből csak annyit adunk,  hogy egy közepesen
lágy krémet kapjunk. 

A tortalapra kenjünk lekvárt, majd a krémet habzsákba töltjük és megtöltjük a tortalapot vele.


 

 
                                                           
                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése