2013. október 23., szerda

Sztracsatella szelet

                                                                   

Tészta: 
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3db tojás
  • 3 ek. rum
  • 2 ek.kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
Keverjük habosra a vajat, a cukrot, a tojássárgáját. Majd keverjük hozzá a rumot, a lisztet, sütőport,
kakaóport és a kemény habbá vert tojásfehérjét.   Sütőlapon 180 fokon 30-35 perc alatt süssük meg.

Krém:
  • 6 dl tejszín
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. habfixáló
  • 10 dkg csokoládé
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd bele reszeljük a csokoládét.

A tortalapból  formákat szúrunk ki. Két lap közé krémet töltünk. Csokoládéval díszítjük.   

                                                                              
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése