2014. szeptember 28., vasárnap

Mandulakrémes pite




Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg sótlan vaj 
  • 1 db tojás sárgája
A mandulalisztből, vajból, és a tojás sárgájából gyúrjunk  egy közepesen lágy tésztát.
Formáljunk belőle  cipót és tegyük a hűtőbe.
Míg pihen a tészta készítsük el a mandulakrémet.


Mandulakrém:
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • ízlés szerint egy kis rum
  • csokoládé darabok

Dolgozzuk össze a 5 dkg vajat a tojás sárgájával, a porcukorral, az őrölt mandulával, a
vaníliás cukorral, rummal, és a felvert tojás habbal. Tegyük bele a csokoládé darabokat,
és keverjük az egészet sűrű krémmé.


Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Vajazzunk ki egy pite formát.
A tésztát két részre osztjuk, nyújtsuk ki kb: fél cm vastagra.
Helyezzük a pite formába, és öntsük rá a mandulakrémet, majd helyezzük rá a másik tésztát.
A tészta tetejét  kenjük le egy tojás sárgájával.
Tegyük a meleg sütőbe, és kb: 30-35 perc alatt süssük meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése