2014. december 6., szombat

Aszalt gyümölccsel töltött mézessütemény





















Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
  • 1/4 cs.sütőpor
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • tetszés szerint aszalt gyümölcs





A vajat, mézet, tojást, és a porcukrot habosra keverjük,  hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és az őrölt fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.
A tésztát kb. fél centire kinyújtjuk, szaloncukor formákat szaggatunk.
Két tészta közé aszalt gyümölcsöt teszünk és a széleket finoman összenyomjuk.
180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése