2013. szeptember 24., kedd

Szilvás gombóc


Hozzávalók:
  • 1.5 kg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 ek. folyékony margarin (Rama culinesse)
  • zsemlemorzsa
  • porcukor/fahéj/vaníliás cukor
  • 2-3 ek. folyékony margarin 
  • 20 db szilva
A burgonyát héjában megfőzzük. Míg elkészül addig a margarinon a zsemlemorzsát megpirítjuk,
majd porcukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. A megfőtt, megtisztított burgonyát, burgonya nyomon átnyomjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet ,a tojásokat és 1 evőkanál folyékony margarint, és
masszív tésztává gyúrjuk. 20 db gombócot formázunk a tésztából és mindegyik közepébe, fahéjas cukorba forgatott szilvát teszünk. Forró vízben kifőzzük, zsemlemorzsában megforgatjuk.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése