2015. január 25., vasárnap

Tejszínkrém csokoládés piskótán




Csokoládés piskóta hozzávalói:

  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 kk. sütőpor
Vízgőz felett,  olvasszuk fel  a csokoládét, majd keverjük hozzá a felolvasztott vajat.
A tojásokat válasszuk szét, sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a csokoládéhoz.
Szórjuk bele a lisztet, a sütőport, és a vaníliás cukrot, majd alaposan keverjük össze.
A tojás fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a csokoládés masszához.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy téglalap alakú torta formát, öntsük bele a masszát.
180 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre. 















Tejszínkrém:
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. habfix
A pudingport a 2,5 dl tejjel és a cukorral készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint.
Mikor kihűlt a puding, a felvert tejszínnel és habfixel  keverjük össze.
A krémet betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.
Szeletekre vágjuk a csokis piskótát, majd a krémmel díszítjük.
Csokoládé forgáccsal meghintjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése