2015. február 10., kedd

Habcsók szívek málnahabbal töltve
























Habcsók elkészítése:

  • 10 dkg tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
A tojás fehérjét és a cukrot edénybe teszem és folyamatos keverés mellett forróra hevítem.
Mikor kihűlt, nem túl kemény habbá verem.
Nyomózsákba töltöm a habot, és szilikonos sütőpapírra, különböző méretű, szív alakú formákat
nyomók. A szív alakú lapok szélére még egy sor habot nyomok, hogy pereme legyen.
80 fokon 2 órán keresztül szárítom.

























Málnahab:
  • 15 dkg málnapüré 
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfix
A hideg tejszínt kemény habbá verem, hozzá keverem a málnapürét és a habfixet.
Hűtőbe teszem jól lehűtöm, majd megtöltöm a hab szíveket, málnahabbal.
Majd az eltérő méretű szíveket egymásra teszem.























Valentin-napi desszertek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése