2015. február 28., szombat

Mignon (csokoládés krémmel töltve, kávésmázzal bevonva)










Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 kk. sütőpor
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverem, a fehérjét kemény 
habbá verem. Majd óvatosan  a habba belekeverem a kikevert tojás sárgáját, a lisztet, és a
sütőport.  Sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük a masszát  kb: 1cm vastagon. (kb: a sütő-
tálca mérete akkora legyen mint a sütő) . 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt piskótatésztát három egyenlő részre vágjuk.


























Hozzávalók a csokoládés krémhez:
  • 10 dkg sótlan vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 ek: rum
  • 15 dkg étcsokoládé
Az étcsokoládét felolvasztjuk, a tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vajjal, és a
rummal.  Mikor kihűlt a csokoládé, hozzákeverem a vajas krémhez. 
A krémmel megtöltjük az első és második piskótalapot, majd egy üres piskótalapot 
helyezünk rá, dermedésig hűtőbe tesszük.



Kávémáz:
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek: instant kávépor
  • kb: 5 ek. víz
A mázhoz elkeverjük a kávét a porcukorral és annyi vízzel, hogy sűrű de kenhető 
cukormasszát kapjunk.  A felszeletelt piskótát bevonjuk a mázzal, majd díszítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése