2015. március 7., szombat

Mozart szelet
























Piskóta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg Holland kakaópor
  • 1/2 cs. sütőpor
A tojás sárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá
verjük, majd finoman hozzá keverjük a sütőporos lisztet, és a habos tojás sárgáját.
Egy 30x40 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kakaós masszát, és 190 fokon megsütjük.
A kihűlt piskóta széleit 1 cm szélesen levágjuk, majd hosszában ketté vágjuk a piskótalapot.
Így lesz 2 db kb. 14x19 cm piskótalapunk.


További hozzávalók:
  • 2x15 dkg marcipánmassza
  • 5 dkg natúr pisztácia
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg tej/ét csokoládé ízlés szerint

























15 dkg marcipánmasszát összegyúrunk 5 dkg natúr (porrá darált) pisztáciával és 5 dkg vajjal.
2 db 19 cm hosszú rúddá formázzuk.

5 dkg vajat, 5 dkg porcukorral, és a tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzá adjuk a 
felolvasztott étcsokoládét, és összekeverjük.

15 dkg marcipánmasszát kb. 28x38 lappá kinyújtom, majd hosszában félbe vágjuk, és a piskóta-
lapokra tesszük. Kicsit rányomkodhatjuk a piskótára a marcipán lapokat, majd erre rákenjük a 
csokoládé krémet, megszórjuk a darált mogyoróval, majd  kb. 5 percre hűtőbe tesszük.

Mikor egy kicsit megdermedt a csokoládé krémünk, folpack  fóliára tesszük a piskótalapokat.
A marcipán rudat ráhelyezzük az egyik piskótalap szélére és óvatosan feltekerjük a folpack
segítségével. ugyan így járunk el a másik piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedésig.

Olvasszuk fel  a tej/ét csokoládét,( nem kell temperálni.)
A piskóta tekercseket a csokoládéval vonjuk be és díszítsük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése