2015. április 3., péntek

Húsvéti keksz (1.)




Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé ízű pudingpor
  • 2 cs. citromos vaníliás cukor























A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Kinyújtjuk a tésztát 6 mm vastagságúra, húsvéti motívumokat nyomunk a tésztába, kör alakú 
kiszúróval kiszaggatjuk.
190 fokon 8 perc alatt megsütjük.  A keksz sütés után puha és porhanyós lesz.
5 dkg fehér csokoládét felolvasztunk majd  beleforgatjuk a keksz széleit, majd 10 dkg fehér
csokoládé reszelékbe is beleforgatjuk a kekszet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése