2015. április 4., szombat

Húsvéti töltött keksz (2.)



Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 cs.vaníliás cukor























A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
A tésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk 6 mm vastagságúra, húsvéti motívumokkal díszítjük, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
190 fokon 8 perc alatt megsütjük. A keksz sütés után puha és porhanyós lesz.
























Krém hozzávalói:
  • 20 dkg sótlan vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg rumba áztatott meggy
A rumba áztatott meggyet összeturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval  krémesre keverjük. Habzsák segítségével az egyik kekszre nyomjuk a krémet, a másik kekszet ráhelyezzük. Mikor elkészültünk, a kekszek krémes oldalát  csokoládé reszelékbe forgatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése