2015. április 19., vasárnap

Narancsos madeleine


























Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg sótlan vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db bio narancs reszelt héja és kifacsart leve

























A vajat a cukorral és a tojásokkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a narancs reszelt héját és a narancs levét, 
alaposan összedolgozzuk.
Vajjal kikent madeleine formákba töltjük a masszát, ( 12 db-os extra méretű madeleine formát használtam)  a tésztából 36 db madeleinet kapunk. 180 fokon kb: 13-15 perc alatt készre sütjük.   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése