2015. május 8., péntek

Sárgabarackos fagylalt












Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg aszalt sárgabarack (soft)
  • 1 dl víz

























Elkészítés:

Az 5 dkg cukrot az 1 dl vízzel, egy kis lábasban, lassú tűzön főzzük addig míg a cukor elolvad.
A tojássárgáját egy kis tálban keverjük simára, majd folyamatosan adjuk hozzá a forró sziruphoz.
Addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
Az aszalt barackot és az 1 dl vizet turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a kihűlt tojássárgáját,
majd a 3 dl tejszínt, turmix géppel keverjük össze.
Hűtőben jól hűtsük le a krémet, majd a fagylaltgép segítségével készítsük el a fagylaltot.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése