2016. január 15., péntek

Fehér csokoládékrém linzer korongon

























Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.  Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és jól
formázható tésztává gyúrjuk.  30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk ki a tésztából.
180 fokon 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.


























Csokoládékrém:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (35%)
  • 10 dkg sótlan vaj
  • 1 dkg szárított málna

A csokoládét olvasszuk fel, majd mikor ki hűlt, keverjük habosra a vajjal.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokoládéhoz, majd
keverjük hozzá a málnát. Szilikon formába öntsük a krémet, majd  tegyük a hűtőbe.
Mikor megdermedt óvatosan szedjük ki, tegyük a linzer korongokra, és szórjuk meg kakaóporral.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése