Hozzávalók a keksz alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg joghurtos vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
A darált kekszet a vajat a vaníliás cukrot jól összemorzsoljuk. Majd egy kőralakú (∅20-as) kivehető
aljú tortaformába nyomkodjuk a keksz alapot úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme is legyen körbe.
Hűtőbe tesszük.
Hűtőbe tesszük.
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín (35%)
- 10 dkg csokoládéval bevont kandírozott narancshéj
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag zselatinfix
- díszítéshez csokoládé forgács
A kandírozott narancsot apróra turmixoljuk. Kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponéba óvatosan belekeverjük, a kandírozott narancshéjat, a cukrot, a zselatinfixet,
és a kemény habbá vert tejszínt. Majd a keksz alapot megtöltjük a krémmel.
Csokoládé forgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése