2016. január 3., vasárnap

Mascarpone krém kandirozott narancs héjjal

























Hozzávalók a keksz alaphoz:

  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg joghurtos vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

A darált kekszet a vajat a vaníliás cukrot jól összemorzsoljuk. Majd egy kőralakú (20-as) kivehető
aljú tortaformába nyomkodjuk a keksz alapot úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme is legyen körbe.
Hűtőbe tesszük.


























Krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín (35%)
  • 10 dkg csokoládéval bevont kandírozott narancshéj
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag zselatinfix
  • díszítéshez csokoládé forgács

A kandírozott narancsot apróra turmixoljuk. Kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponéba óvatosan belekeverjük, a kandírozott narancshéjat, a cukrot, a zselatinfixet,
és a kemény habbá vert tejszínt. Majd a keksz alapot megtöltjük a krémmel.
Csokoládé forgáccsal díszítjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése