Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1/2 cs. sütőpor
Tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgáját a cukor 3/4 részével habosra keverjük.
A tojás fehérjét a megmaradt cukorral keményre felverjük.
Majd összekeverjük a tojás sárgájával, a liszttel, sütőporral.
Kivajazott lisztezett, sütőtálcán 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Krém:
- 3 db tojás
- 9 ek. cukor
- 25 dkg sótlan vaj
- 5 ek. kakaó
- 2 cs. vaníliás cukor
- fahéjas/narancsos füszer
Gőz fölött felverjük a tojásokat a cukorral, míg be nem sűrűsödik.
Mikor kihűlt a tojáshab, hozzá keverjük a vajat, kakaót, vaníliás cukrot és fahéjas narancsos
fűszert. Krémesre keverjük. Piskóta lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd bevonjuk
a megmaradt krémmel. Díszítjük, pl. fatörzs mintájú lappal beborítjuk, hűtőbe tesszük, dermedés
után óvatosan lehúzzuk.
Gyönyörű ez a fatörzs, a krémje olyan könnyűnek tűnik.Tényleg az, mert sok vaj van benne?A fatörzs minta csodálatos, hol lehet ilyen lapot kapni?
VálaszTörlésEgyúttal kérdezném, hogy a kuglóf formádat itt vetted M.o-on?Jó dolgaid vannak, nagyon ügyes vagy!!!
Marika