2015. december 25., péntek

Karácsonyi fatörzs
























Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
Tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgáját a cukor 3/4 részével habosra keverjük.
A tojás fehérjét a megmaradt cukorral keményre felverjük.
Majd összekeverjük a tojás sárgájával, a liszttel, sütőporral.
Kivajazott lisztezett, sütőtálcán 180 fokon  15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát.


























Krém:
  • 3 db tojás
  • 9 ek. cukor
  • 25 dkg sótlan vaj
  • 5 ek. kakaó
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • fahéjas/narancsos füszer 


Gőz fölött felverjük a tojásokat a cukorral, míg be nem sűrűsödik.
Mikor kihűlt a tojáshab, hozzá keverjük a vajat, kakaót, vaníliás cukrot és fahéjas narancsos
fűszert. Krémesre keverjük. Piskóta lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd bevonjuk
a megmaradt krémmel. Díszítjük, pl. fatörzs mintájú lappal beborítjuk, hűtőbe tesszük, dermedés 
után óvatosan lehúzzuk.













1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a fatörzs, a krémje olyan könnyűnek tűnik.Tényleg az, mert sok vaj van benne?A fatörzs minta csodálatos, hol lehet ilyen lapot kapni?
    Egyúttal kérdezném, hogy a kuglóf formádat itt vetted M.o-on?Jó dolgaid vannak, nagyon ügyes vagy!!!
    Marika

    VálaszTörlés