2015. december 4., péntek

Mézike




Hozzávalók:
  • 30 dkg tejcsokoládé pasztilla
  • Mézi alakú szilikon (20x28 cm)

Piskótalap:
  • 3 db tojás
  • 3 ek.liszt
  • 3 ek.cukor
  • 1 mk.sütőpor

Krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • fahéj/vaníliás cukor/cukor





Elkészítés:

A felolvasztott csokoládét a szilikon formába öntjük, és addig forgatjuk benne míg teljesen
be nem fedi a formánkat. (Kb. 3mm legyen a csokoládé vastagság).
Majd dermedésig hűtőbe tesszük.

Piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk , a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Tojás fehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a sárgáját a lisztet, és a sütőport.
Egy 20x30 cm formában, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krém hozzávalóit habosra keverjük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral.





Összeállítás:

Az elkészült piskótalapból, Mézi körvonalait kivágjuk.
A megdermedt csokoládé formánkba óvatosan belekanalazzuk a krémet, majd befedjük piskótával.
Egy kis időre hűtőbe tesszük.  A szilikon formából úgy emeljük ki, hogy hűtés után kb, 10 percig
várunk, majd óvatosan lehúzzuk a formát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése