2015. december 29., kedd

Panna cotta eperszósszal




Hozzávalók a tejpudinghoz:

  • 2,5 dl tejszín (35%)
  • 2,5 dl tej (35%)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 g lapzselatin
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral fel forraljuk.
Majd bele tesszük a kristálycukrot, és a lapzselatint.
Óvatosan kevergetjük míg a cukor és a zselatin teljesen felolvad.
Mikor szobahőmérsékletre hűlt, kissé megdöntőt poharakba kanalazzuk a tejpudingot.
Tegyük hűtőbe kb. 3 órára hogy megdermedjen.
















Epervelő:
  • 30 dkg eper 
  • 5 dkg cukor
Egy lábasba tegyük az epret és a cukrot, kis lángon folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc
alatt főzzünk szószt belőle. Mikor kihűlt a szósz, és megdermedt a tejpudingunk, óvatosan 
kanalazzuk rá az eper szószt. Díszítsük.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése