2015. december 8., kedd

Kuglóf csokoládé darabokkal

























Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 db bio citrom reszelt héja
  • 10 dkg sütésálló csokoládé darabok
























Elkészítés:

A vajat, a tojások sárgájával, a 20 dkg cukorral valamint a vaníliás cukorral és a citrom reszelt
héjával, krémesre keverjük.
A tojás fehérjét 5 dkg cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a krémes masszához, majd
hozzákeverjük a sütőport és a lisztet, és a sütésálló csokoládé darabokat, és a tejszínt.
Kivajazott lisztezett, kuglóf formába öntjük a masszát.
A kuglóf ( Nordic Ware) formában, 190 fokon, 100 perc alatt sült meg.



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése