2013. június 28., péntek

Rakott zöldbab




















Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 40 dkg darált hús
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 paradicsom/ 1 paprika
  • só/bors/pirospaprika
  • tejföl
A zöldbabot apróra vágjuk és delikátos vízben készre főzzük, ez idő alatt a rizst is elkészítjük.
A hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk a darált húst, fűszereket,
annyi vizet, hogy ellepje és készre főzzük.
Az elkészült hozzávalókat sütő edénybe rétegezzük. Alulra kerül a zöldbab fele, majd a rizs fele, rá
kerül  az egész darált hús, majd a rizs és végül a zöldbab.
Meglocsoljuk tejföllel majd a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése