2014. április 1., kedd

Húsvéti töltött csokitojás




Hozzávalók:
  • 15 dkg  tejcsokoládé
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • vanília aroma
  • sárga színű csokoládé pasztilla
  • 6 db kicsi léggömb  (pl. a vízbombához való lufi méret)
A csokoládét temperáljuk, majd elkészítjük a csokitojás burkot.
Felfújjuk a léggömböket, majd belemártogatjuk  a csokoládéba kb. 3/4 részig, 3-4szer,
majd hűtőbe tesszük.
Felolvasszuk a fehércsokoládét, langyosra hűtjük és összekeverjük a vajjal, és ízlés szerint a
vanília aromával.
Mikor megdermedt a csokoládénk, kiszúrjuk a lufikat, ami szép lassan leereszt és így kitudjuk venni a csoki burokból.
Megtöltjük a csokitojásokat a fehér krémmel, majd ráteszünk mindegyikre egy sárga színű csokoládé
pasztillát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése