2014. április 21., hétfő

Kakaókrémes piskótatekercs




Piskóta:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
A tojás sárgáját kikeverem a cukor felével, a cukor másik felével felverem a tojás fehérjét,
keményre. A felvert tojáshoz hozzáadom a sütőport és a lisztet, majd a tojás sárgáját.
Kivajazott, liszttel meghintett sütőlapra  öntöm, és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.


Kakaókrém:
  • 3 db tojás
  • 9 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 ek. holland kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét,  9 evőkanál cukorral gőz fölött kemény habbá
verem. Majd hozzáadom a tojás sárgáját és a vaníliás cukrot.
Mikor kihűlt a felvert tojás, krémesre keverjük a vajjal és a kakaóporral.
A krémet rákenjük a piskótalapra és betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.
Mikor a krém már félig dermedt, feltekerjük, felszeleteljük. Díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése