2014. április 17., csütörtök

Meggyes-joghurtos tortácska





Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 kk. sütőpor
Töltelékhez:
  • meggybefött
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • cukor ízlés szerint
  • fél cs. zselatinfix
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük , hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, majd a keményre felvert tojásfehérjét.
A tésztát vajazott, lisztezett sütőlapra öntjük, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztából pogácsa szaggatóval kiszúrunk kör formákat.
A tészta tetejéről leszedünk egy kis tésztát, úgy hogy körbe maradjon pereme, és megtöltjük meggyel.
A joghurtot ízesítjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, nyomózsákba tesszük és befedjük a tortácskák
tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése