2014. április 1., kedd

Fekete-erdő csokoládéba zárva




Csokoládé burok:

15 dkg  (ét/tej) csokoládét temperáljuk, majd készítsük el a félgömb alakú csoki burkokat, majd
tegyük hűtőbe.

Kakaós tészta:
  • 7,5 dkg  liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük simára a cukorral, vajjal, majd a sütőporral
és a liszttel.  A tojás fehérjét verjük kemény habbá.  Keverjük össze a már elkészült masszával.
Süssük 180 fokon  20-25 perc alatt készre.

Krém:
  • 15dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg sótlan vaj
  • vanília aroma
  • fahéj
A vajat keverjük habosra ízlésünknek megfelelően a fahéjjal és a vanília aromával.
A csokoládét olvasszuk fel, hűtsük langyosra, majd keverjük simára az ízesitet vajjal.

Összeállítás:

A csokoládé burok felét töltsük meg a krémmel,  tegyünk 3-4 szem kimagozott meggyet a
krémre, majd tegyük rá a kakaós tésztából kiszúrt köröket, zárjuk le csokoládéval.
Tegyük vissza a hűtőbe egy-két órára, majd fordítsuk ki a  formából.




1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szép! Milyen szép fényes a csoki a tetején. Valahogy a temperálástól félek mindig. :-)

    VálaszTörlés