2014. május 2., péntek

Tricolor szelet





A receptet bibimoni blogján láttam,  gyorsan elkészíthető és finom.
Az eredeti recept itt található.


Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • tej
A darált kekszet három tálban három egyenlő részre osszuk.
Mindegyik tál kekszhez  hozzáadunk 5 dkg vajat, és 5 dkg porcukrot.
A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk, beleöntjük színenként a kekszhez, majd jól összegyúrjuk, ha szükséges tejet adunk hozzá.
Így kapunk egy ét, tej, és fehér csoki masszát.
Egy kör alakú  (kb. 30 cm) tálba, a masszákat rétegezve belenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt, kör formával kiszúrjuk.

Csokoládé korongok:
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • transzfer fólia
A csokoládét temperáljuk, a transzfer fóliát elhelyezzük a kiöntő forma aljára, ráöntjük a 
csokoládét. Hűtőbe tesszük. Dermedés után díszítjük a sütiket.




1 megjegyzés: