2014. május 30., péntek

Csupa-csoki kaktuszok





Hozzávalók a tésztához: 
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 3-5 dkg sótlan vaj
  • 5 dkg holland kakaó
A tojások sárgáját a cukorral vizgőz felett kb. öt percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, és a kakaót. Összedolgozzuk.
Egy kb. 20 cm átmérőjű pite formát kivajazunk, kilisztezünk, majd belenyomkodjuk a tésztát.
170 fokon kb.18-20 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók a csokoládé krémhez:  
  • 6 dl cukrászhab (Meggle)
  • 30 dkg  70% étcsokoládé
Az étcsokoládét felolvasztjuk, félre tesszük hűlni.
A jól lehűtött tejszínt  habbá verjük, majd a kihűlt csokoládéhoz keverjük.
Habzsákba töltjük, és a tészta tetejére nyomjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése