2014. május 25., vasárnap

Töltött csokoládés korong




Hozzávalók:
  • csokoládés piskóta     
  • lemon curd / fehércsokoládé
  • tejcsokoládé                                                                                                                                  


Csokoládés piskóta: 
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sótlan vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1/2 cs. sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a vajat
és a felolvasztott étcsokoládét. A fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a lisztet és a 
sütőport, majd az egészet óvatosan keverjük össze.
Kivajazott sütőlapra öntsük a masszát, 170 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.
Kihűlt, szúrjunk ki korongokat.




Lemon curd:   
  • 2 db bio citrom leve,és reszelt héja
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 5-8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
A vajat megolvasszuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a felvert tojást, tojás sárgáját,
cukrot, a citromlevét és reszelt héját.
Lassú tűzön addig főzzük míg be nem sűrűsödik.

20 dkg fehér csokoládét olvasszunk fel, majd keverjük hozzá a lemon curdot.
A krémmel töltsük meg a csokis korongokat, majd tegyük hűtőbe.
Végül a töltött korongokat vonjuk be csokoládéval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése