2013. április 9., kedd

Vaníliás tekercs

Kedvenc kelt tészta receptem, nagyon jól lehet vele dolgozni, jól formázható, és nem ragad.

    Hozzávalók:
  •  6 dl tej
  •  4 dkg élesztő
  •  4 ek cukor 
  •  80 dkg liszt
  •  6 db tojássárgája
  •  csipet só
  •  30 dkg vaj
  •  2 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
      
       Tejből, élesztőből, cukorból, kovászt készítünk.
       Liszthez hozzá adjuk a tojássárgáját, csipet sót, majd a kovászt, és jól összedolgozzuk.
       Kelesztő tálban kb. 30 perc alatt  duplájára kelesztjük.
       A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a vaníliás, cukros vajjal egyenletesen meg-
       kenjük.
       Feltekerjük, kb. 3 centinként felszeleteljük, és a sütőlapon még 20-25 percet kelesztjük.
       A  tekercseket  olvasztott vajjal megkenjük.
      180°C-on  kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
       

      
      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése