Kedvenc kelt tészta receptem, nagyon jól lehet vele dolgozni, jól formázható, és nem ragad.
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4 ek cukor
- 80 dkg liszt
- 6 db tojássárgája
- csipet só
- 30 dkg vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
Tejből, élesztőből, cukorból, kovászt készítünk.
Liszthez hozzá adjuk a tojássárgáját, csipet sót, majd a kovászt, és jól összedolgozzuk.
Kelesztő tálban kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a vaníliás, cukros vajjal egyenletesen meg-
kenjük.
Feltekerjük, kb. 3 centinként felszeleteljük, és a sütőlapon még 20-25 percet kelesztjük.
A tekercseket olvasztott vajjal megkenjük.
180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése