2013. április 17., szerda

Puncs piskóta

 Hozzávalók: 
  • 8 db tojás
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
A hozzávalókból sütünk egy téglalap alakú piskótát. 180 fokon 20-25 perc. Mikor elkészült ketté vágjuk
az egyik felét még melegen feltekerjük, sütőpapirba csomagoljuk. Piskóta másik felét egy tálba morzsoljuk. Málnát turmixolunk össze, annyit, hogy a morzsolt piskóta és a málna püré keverékéből, meg két tasak vaníliás cukorból egy masszív masszát kapjunk. Majd a másik piskótába töltjük, feltekerjük.
Porcukor és málna püré keverékéből készítünk a tekercs bevonására mázat. Habzsákba töltjük a mázat,
hosszában csikókat húzunk egymás mellé, így lesz szép egyenletes a bevonat.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése