A csokoládé különleges élmény amitől nem szabad megfosztani magunkat.
Hozzávalók:
- 30 dkg tej vagy étcsokoládé pasztilla.
- 25 dkg marcipán massza
- áfonya öntet
A csokoládé burokhoz temperáljuk a csokoládét, hogy szép fényes és roppanós legyen.
Vizgőz fölött, fém edényben felolvasztjuk a pasztillát, 40-45 fokig.
Majd állandó keverés mellett vissza hűtjük, étcsokinál 31-32 fokig, tej csokinál 29-30 fokig.
Formákat megtöltjük a csokoládéval, pár perc után megfordítjuk, hogy a felesleges csokoládé
kicsöpögjön a formából.
Hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megszilárdul.
Töltelék:
A marcipán masszához annyi áfonya öntetett adunk, hogy egy közepesen lágy masszát kapjunk.
A hűtőből kivett forma mélyedéseibe töltjük a masszát.
Nem töltjük teli, hogy maradjon hely a forma lezárásához. A megmaradt csokoládét újra tempe-
ráljuk, majd lezárjuk a formákat. Vissza tesszük a hűtőbe , hogy teljesen megszilárduljon.
Nagyon szépek! És hát marcipános-áfonyás csoki, nyamm! :)
VálaszTörlésHol kaptál ilyen szép csokiformázót?
Köszönöm hogy tetszik, a csokiformázót a kézművesboltban vettem.
VálaszTörlés